Off-Topic Reisen Schottland 2012

Im Porsche 911 nach Schottland Tag 5 – Teil 2: A letter to Jamie Oliver

Written by hansbahnhof

Tag Nummer fünf beenden wir im vor Kurzem neu eröffneten „Jamie´s Italian“ des englischen Starkochs Jamie Oliver und ich möchte Mr. Oliver dazu gern ein paar Worte sagen.

Tag Nummer fünf beenden wir im vor Kurzem neu eröffneten „Jamie´s Italian“ des englischen Starkochs Jamie Oliver und ich möchte Mr. Oliver dazu gern ein paar Worte sagen.

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Dear Jamie Oliver!

I love

good food in general, I like cosy italian restaurants, mama´s traditional recipes and I enjoy good produce separating a mediocre meal from a superb one.

I don´t like

  • reserving tables two months in advance
  • sitting at tables directly beneath the lavatory doors despite having reserved two months ago
  • waiting at the bar with a buzzer in my pocket before being seated
  • loud music in restaurants
  • overcrowded restaurants
  • a busy atmosphere
  • restaurants seating 200 people – 50% of them being tourists
  • meals arriving seconds after I have ordered

BUT

I loved every moment of our evening at Jamie´s Italian Edinburgh yesterday in spite of the loud music, the busy atmosphere and our table beneath the lavatory doors. It was simply the best italian food I had for months – if not for years. I would have paid three times the money to get what we had at your place in an italian restaurant in Germany and still it wouldn´t have been the same.

Thanks a lot for the democratisation of good taste and for showing the world that really good food for reasonable prices is possible with an intelligent concept, good produce and the love of cooking. Keep on the good work and if you consider opening a restaurant in Germany – do so not too far from Essen!

Yours

hansbahnhof and Dee Frow

 

Also kurz noch mal in deutsch. Wir waren hin und weg. Denn das Essen war vorzüglich im Sinne von „ewig nicht mehr so gut italienisch gegessen“. Dass das in einem Jamie´s Italian eher die Regel als die Ausnahme ist, haben wir schon 2010 im damals gerade neu eröffneten Jamie´s Italian in Glasgow erfahren. Chapeau Mr. Oliver!

 

About the author

hansbahnhof

Unheilbarer Petrolhead seit 1966. Hat begonnen mit Vespa-Motorrollern und dann irgendwann mit Porsche weitergemacht.

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